کالیبره باتری چیست؟ آموزش کالیبره کردن باتری گوشی اندروید
به عنوان یک کاربر اندرویدی باید با نحوه کالیبره کردن باتری دستگاه خود آشنا باشید؛ زیرا گاهی اوقات میتواند به شما کمک زیادی بکند.
با ماکروتل در آموزش کامل کالیبره کردن باتری گوشیهای اندرویدی همراه باشید
از کجا بفهمیم باتری نیاز به کالیبره دارد یا باید تعویض شود؟
اول از همه باید دلیل کاهشِ بازدهی و کارایی باتری را متوجه شوید؛ زیرا در بعضی از مواقع مشکل از خود باتری هست و در بعضی مواقع مشکلاتی بین باتری و سیستمعامل اندروید پیش میآید که شاید هیچ عیبی به صورت صرف، متوجه باتری نشده و نیاز به کالیبره کردن آن نباشد.
اگر موبایل شما به گونهای طراحی شده که میتوانید درب پشت گوشی را باز کنید، موبایل باید خاموش شود و باتری را بیرون بکشید؛ اگر بر روی سطح باتری علامتهایی مثلِ فرورفتگی یا برآمدگی مشاهده میکنید، احتمال دارد که باتری موبایل شما به مشکل خورده است و باید آن را تعویض کنید.
برای خرید باتری موبایل اصل به این لینک مراجعه کنید.
اگر باتری گوشیتان داخلی است و به آن دسترسی ندارید، با دفتر تعمیرات موبایل ما در تهران تماس بگیرید. متخصصین ما برای عیب یابی به شما مشاوره میدهند.
در تصویر زیر سه باتری را مشاهده میکنید که سمت چپی کاملاً سالم و عادی هست، وسطی فرورفتگیهای ریزی روی سطحش دارد و باتری راستی باد کرده و عملاً غیرقابل استفاده میباشد، حتی باید از قرار دادن دوبارهی آن داخل موبایل اندرویدیتان اجتناب کنید؛ زیرا احتمال انفجار باتری وجود دارد که علاوه بر متلاشی کردن دستگاه، احتمال آسیبهای جدی به اعضای بدن و حتی خطر آتشسوزی وجود دارد.
آیا باید باتری موبایل را کالیبره کنم؟
با این که کالیبره کردن باتری موبایلهای اندرویدی غیر از صرفِ زمان، در حالتِ منطقی هیچ گونه مشکلِ خاصی را برای شما پیش نمیآورد، ولی قبل از انجامش، مطمئن شوید که مشکل دقیقاً از کدام بخش است، شاید اصلاً باتری خراب نشده باشد! پیشنهاد میکنم برای درک بهتر این موضوع به مقاله چطور بفهیم باتری گوشی خراب است مراجعه کنید.
اگر تبلت یا موبایل اندرویدی شما به درستی شارژ نمیشود، شاید مشکل از شارژر باشد و نیاز باشد شارژر و کابل شارژر دیگر بخرید.
یکی دیگر از مواردی که در مصرف غیر منطقی باتری بسیار شایع است، زمانی رخ میدهد که شما سیستم عامل دستگاه اندرویدی خود را آپدیت میکنید؛ زیرا ممکن است ناسازگاریهایی متوجه دستگاه شما شود و خیلی نیازی به نگرانی نیست، اگر کمی صبر کنید آپدیتهای جدید توسط شرکت سازندهی موبایل شما، برایتان منتشر میشود و به احتمال زیاد مشکلات پیش آمده رفع خواهد شد.
پیشنهاد میکنم که نرمافزار و اپلیکیشنهای نصب شده بر روی دستگاه اندرویدی خود را نیز بروزرسانی نمایید؛ زیرا در بعضی از موارد یک برنامهی بهخصوص باعث مصرف بیش از حد انرژی میشود.
کالیبره باتری اندروید چیست و چرا باید باتری را کالیبره کنیم؟
برخلاف اسم عجیب آن، مفهوم کالیبره کردن باتری اصلاً چیز پیچیدهای نیست و در ادامه با دلایل کالیبره و نحوهی انجام آن آشنا خواهید شد.
در سیستم عاملِ اندروید، قابلیتی تحت عنوانِ «Battery Stats» وجود دارد که اطلاعاتی راجع به باتری را در خود نگهداری میکند، اطلاعاتی مانند ظرفیت یا خالی و پُر بودن باتری و... در آن ذخیره میشود.
مشکل زمانی پیش میآید که بر اثر تداخل، مقادیر ذخیره شده در «Battery Stats» دچار تحریف میشود و اطلاعاتی غیر واقعی را به شما نمایش میدهد؛ مثلاً این امکان وجود دارد قبل از آن که باتری به صفر درصد برسد، دستگاه خاموش شود یا درصد باتری یک دفعه کم و زیاد شود.
کاری که کالیبراسیون یا کالیبره کردن باتری موبایل اندرویدی انجام میدهد، این است که سیستم عامل Android را مجبور میکند که مقادیر ذخیره شده در جدول «Battery Stats» را دوباره بازسازی کند تا اطلاعاتی که توسط آن نمایش داده میشود با واقعیتی که در باتری گوشی وجود دارد، هماهنگ و یکسان باشد.
نکتهی مهمی که باید بدانید این است که شاید همه از اصطلاح کالیبره کردن باتری استفاده کنند، اما در واقع ما داریم رابط سیستم عامل اندروید که با باتری در ارتباط است را کالیبره یا بازسازی میکنیم؛ باتری را به صورت واقعی نمیتوان به این راحتی کالیبره کرد یا حداقل نیاز به ابزار مخصوص دارد.
چطور باتری گوشی اندرویدی را کالیبره کنیم؟
یکی از سادهترین و البته مؤثرترین روشها برای کالیبراسیون باتری اندروید، شارژ کامل و تخلیهی تمامِ ظرفیت باتری است.
نکتهای که باید بدانیم این است که باتریهای نوع لیتیوم (lithium) به تخلیه شدن کل انرژی، واکنش نشان میدهند که در دراز مدت اثرهای منفی بر سلامت و طولِ عمر باتری موبایل خواهد گذاشت؛ همان طور که میدانیم یکی از بخشهای اصلی کالیبره کردن باتری، تخیله شارژ آن به صورت کامل است و این معایبی را برای باتری به همراه دارد،
پس سعی کنید زیاد باتری خود را کالیبره نکنید.
آموزش کالیبره باتری گوشی اندرویدی بدون روت (پیشنهادی)
اگر سیستم عامل موبایل یا تبلت اندرویدی خود را در گذشته روت نکردهاید یا اصلاً نمیدانید روت اندروید چیست، از همین روش باید برای کالیبره کردن باتری دستگاه خود استفاده کنید. برای کالیبراسیون باتری اندروید، مراحل زیر را انجام دهید:
• به صورت مستمر از موبایلتان استفاده کنید تا باتری آن تمام و دستگاه خاموش شود
• بدون این که شارژر را به موبایل وصل کنید، دستگاه را روشن کنید تا لحظهای صفحه روشن و سپس به صورتِ خودکار خاموش شود.
• شارژر را به دستگاه وصل کنید تا باتری از انرژی الکتریستیه تغذیه کند و به ۱۰۰ درصد برسد اما دستگاه را روشن نکنید و با سبز شدنِ LED میتوان مطمئن شد که باتری به ۱۰۰ درصد رسیده است.
• اکنون شارژر باید بیرون کشیده و دستگاه ریاستارت شود، اگر همچنان میزان باتری ۱۰۰ درصد نبود، شارژر را وصل کنید تا درصد باتری ۱۰۰ شود.
• موبایل را دوباره ریاستارت کنید و اگر ۱۰۰ درصد یا ناچاراً حتی نزدیک به آن بود، اجازه بدهید که باتری به صورت طبیعی تخلیه و دستگاه مجدداً خاموش شود.
• در مرحله آخر، باتری باید مجدداً شارژ شود و سپس دستگاه را ریاستارت کنید، فقط در این بین از عدم اختلال در عملیات شارژ مطمئن شوید، یعنی به هیچ وجه شارژر را در نیاورید.
آموزش کالیبره باتری موبایل اندرویدی روت شده (Root)
اگر از نرمافزارهای روت استفاده کردهاید و سیستم عامل اندروید شما در حال حاضر روت شده، کمی کالیبره کردنِ آن متفاوت است و نیاز به نصبِ یک برنامه نیز دارید. برای کالیبره موبایلهای اندرویدیِ روت شده، مراحل زیر را دنبال کنید:
• بگذارید باتری دستگاه به صورتِ طبیعی تمام و موبایلتان خاموش شود.
• بدون این که شارژر به آن وصل شود، دستگاه را روشن کنید تا دوباره به صورتِ خود به خود خاموش شود.
• بدون آن که دستگاه را روشن کنید، شارژر را به آن وصل کنید تا باتری از انرژی الکتریستیه تغذیه کند و به ۱۰۰ درصد برسد.
• شارژر را از موبایل یا تبلتتان جدا کنید.
• دستگاه را روشن کنید و اگر نشانگر باتری در صفحه، ۱۰۰ درصد نبود، بدون این که دستگاه را خاموش کنید، شارژر را دوباره وصل کنید تا بالاخره باتری ۱۰۰ درصد را نمایش دهد.
• اکنون شارژر باید بیرون کشیده و دستگاه ریاستارت شود، اگر همچنان میزانِ باتری ۱۰۰ درصد نبود، شارژر را وصل کنید تا درصد باتری ۱۰۰ شود.
• اپلکیشنِ Battery Calibration را نصب کنید، سپس شارژر را در بیاورید و دوباره دستگاه را ریاستارت کنید.
• پس از بالا آمدن سیستم عامل، سریع برنامه نصب شده را اجرا کنید و بر روی دکمه «Start Calibration» بزنید تا عملیاتِ کالیبره کردن باتری اندروید شروع شود.
• در داخل برنامه، مدت زمانی که طول میشود باتری کالیبره شود، نمایش داده میشود، منتظر بمانید که دستگاه خاموش شود.
• دوباره شارژر را وصل کنید و بگذارید باتری به ۱۰۰ درصد برسد؛ این گونه عملیاتِ کالیبراسیون با موفقیت انجام خواهد شد.
در بخشهای بالا ما نحوهی کامل و دقیقِ کالیبراسیون باتری دستگاههای اندرویدی را آموزش دادیم؛ ولی در انجام آن زیاده روی نکنید؛ زیرا اگر این عمل ادامهدار باشد، امکان آسیب به باتری وجود دارد.